Spicy, kremet tomatsuppe

Spicy, kremet tomatsuppe

Dette trenger du:

  • 2 pk hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 gul løk
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 1 chilli eller 2 ts chillipulver
  • Grønnsaksbuljong
  • 2 dl fløte
  • 2 SS creme fraiche (kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • 2 SS sukker eller 1 SS sukrin gold
- - - - -

Slik gjør du:

Grovhakk løk, hvitløk og chili. Stekes i en stor kjele til løken er gyllen. Tilsett så hakkede tomater og tomatpuré, la dette putre mens du rører så det ikke svir seg.
Tilsett så 4 dl vann og grønnsaksbuljong.
Når buljongen er løst opp, mos hele suppen med en stavmikser til en klumpfri røre. Rør inn fløte, creme fraiche og søtning og smak til med salt og pepper. La suppen småkoke på svak varme i 10-15 minutter, rør om av og til.

Server gjerne med kokt egg, ferskt brød og små kjøttboller i suppen. Her har vi brukt «Kokte kjøttboller» fra Gilde. Ha de i suppen mens den småkoker de siste 5 minuttene.

Et voilà!


<< Tilbake til OPPSKRIFTER