Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Dette trenger du:

For 4 stk

  • 350g Spaghetti (evt Penne rigate/ Rigatoni)
  • 200g Guanciale (evt ternet bacon)
  • 3 eggeplommer (2 store)
  • 30g Pecorino Romano (evt Parmigiano Reggiano eller Grana Padano)
  • salt og pepper
- - - - -

Slik gjør du:

Mens pasta koker i lettsaltet vann:

Stek guanciale/baconterninger i panne UTEN EKSTRA OLJE til den blir crispy.

Visp eggeplommer, ost, litt salt og pepper og to ss av pastavannet.

Hell pasta AL DENTE i et dørslag og så i en glassbolle eller tilbake i stekepanne (SKRU AV VARMEN).

Legg til guanciale/baconterninger.

Til slutt legg til eggeblanding og bland godt sammen.

Sausen skal bli glatt og saftig og ikke kornete.

Ved ønske, krydre med ekstra salt og pepper og serveres med ekstra ost.

Buon appetito!


<< Tilbake til OPPSKRIFTER