Laks eller ørret på en seng av spinat og valgfri ris

Dette trenger du:

  • 1-2 fiskefileter per person
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 1 bit ingefær (på størrelse med et hvitløksfedd)
  • 200 gram frossen spinat
  • 1 spisspaprika
  • 6-7 sjampinjong
  • Hønsebuljong
  • 1 dl fløte
  • Valgfri ris (Feks: ris, risotto, couscous, blomkål). Vi har brukt blomkål her.
- - - - - 

Sett ovnen på 200 grader.
Fordel fisken i en ildfast form. Krydre med salt, pepper og et fedd finhakket hvitløk. Stekes i ca 18 min.

Tilbered risen for seg (følg instrukser på pakken for ant. porsjoner)

Surr finhakket løk, hvitløk og ingefær i en stor stekepanne på middels varme.
Tilsett 2 dl vann og buljong.
Tilsett spinaten, paprika i små staver og sopp i passe store biter.
Når spinaten er helt smeltet, rør inn fløten.
Hell deretter oppi risen til slutt og la dette putre noen minutter. Krydre og smak til med salt og pepper.

- - - - - 

<< Tilbake til OPPSKRIFTER