Laks & Chili Pokebowl

Pokebowl med chili og hvitløksmarinert salmalaks

Dette trenger du:

  • Salmalaks (2-300g per pers
  • Valgfri ris
  • Riseddik 2 korker
  • Sesamolje
  • Sesamfrø
  • Majones
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 chili
  • 1 avokado
  • 1/2 mango
  • Ingefær
  • Edamerbønner
  • Vårløk
  • Agurk
- - - - -

Slik gjør du:

Kjør 2 fedd finhakket hvitløk og chili i stavmikser med 1/2 – 1 ts vann så det blir en paste.

Bland pasten med 3 ss majones (eller kjøp ferdig chiliaioli).

Del fisken i passende biter og bland med majonesen. Sett kaldt.

Kok rett mengde ris etter anvisningen (det er også veldig godt med blomkålris til!)

Fres den ferdige risen i litt olje med 2 korker riseddik og noen dråper sesamolje ett par minutter. La så risen avkjøle seg helt.

Kutt grønnsaker. Når risen er avkjølt fordeles den i skåler, tar over ønsket mengde laks og grønnsaker. Dryss litt sesamfrø og sesamolje over før servering.

Et voilà!


<< Tilbake til OPPSKRIFTER